FRUIT AND VEGETABLE CARVING CLASS ATAU KELAS UKIRAN BUAH DAN SAYURAN
1.
PENGENALAN
Kursus Asas
Ukiran Buah adalah merupakan kursus untuk meningkatkan pengetahuan seni
kulinari pelatih dalam ilmu penyediaan hiasan makanan secara teori amnya dan
praktikal khususnya. Proses kursus ini bermula dari ukiran buah-buahan dan
sayur-sayuran yang asas sehingga teknik yang mahir.
2.
OBJEKTIF
·
Menyediakan dan melatih murid berkemahiran dalam
bidang penyediaan makanan yang berketerampilan agar mampu bekerja dan berdikari
·
Pelatih dapat melakukan sendiri proses hiasan
makanan dengan sempurna
·
Dapat menerapkan nilai – nilai dan ciri – ciri
seorang penyedia makanan yang berilmu
·
Menambahkan ilmu dan secara tidak langsung dapat
member pendapatan sampingan untuk perbelanjaan harian.
3.
SILIBUS
(TEORI DAN AMALI)
Silibus
merangkumi teknik mengukir buah (Fruit Carving) yang asas sehingga kepada
kemahiran yang betul cara menjadikan bunga, daun pada buah tembikai dan
sebagainya.
MASA (TEORI + AMALI) SETIAP KELAS
TEORI =30MINIT
AMALI =5 JAM 30MINIT
HARI MENGAJAR
SABTU @ AHAD
CARA MENGAJAR (TEACHING METHODS)
1. TEORI 20%
2. AMALI 80%
YURAN : RM3xx (PERSONAL COACHING)
TEMPAT : DATANG KE RUMAH,BAHAN UKIRAN, PISAU, NOTA DISEDIAKAN
*Jika ke tempat anda, saya akan cas harga minyak + tol shj
No comments:
Post a Comment